Kamis, 30 Januari 2014

daun sirih untuk menghilangkan bau badan tak sedap

daun sirih untuk menghilangkan bau badan tak sedap Рак је сада препозната као један од смртоносних болести широм света . У ствари ,други водећи узрок смрти после болести срца је болест рака грлића материце .

У Индонезији , рак грлића материце је пријављено да буде 20-24 нових случајева сваки дан . Рак грлића материце или рак грлића материце јемалигни тумор који расте у врату ( цервикални ) .

Очекивано трајање живота рак се открије и лечи у првој фази је 70-75 одсто , у другој фази је 60 одсто , у фази три уживо 25 одсто , а у фази четири пацијента се очекује да још теже опстати .

Лечење рака је подељен у три начина на које зрачење , операција , хемотерапија и . Нежељени ефекти лечења рака су варирале , од губитка косе , вртоглавица , мучнина , смањена способност одбране организма на смрт .

Разни нежељени ефекти лечења рака пробој начин да се подстакне лечење високе ефикасности и минималним споредним ефектима . Један од његових напора да развије биљни лекови из биљака које садрже једињења против рака .

Па , један од биљака које има потенцијал као антитуморски је црвено бетел ( Пајпер цроцатум ) . Из истраживања Абрамс ( 2009 ) , познато је даетанол екстракт црвеног Бетел листа може да инхибира пролиферацију ћелија рака дојке ( Т47Д ) .

Полазећи одатле , Дхиан Грејс Свети Пурнама и колеге из Одељења за биохемију , Математичког факултета и природних наука , Богор Пољопривредног факултета ( ИПБ - МИПА ) је покушао да тестира једињење у црвеном бетел против ћелија рака грлића материце ( ХеЛа ) .

" Покушали смо да упоредимо флавоноида једињења ( једињења верује да инхибира раст ћелија рака ) генерисане изводе екстракт и етанол екстракт црвеног бетел оставља 30 одсто да инхибира раст грлића материце ћелија рака ", рекао је водећи истраживач , Дхиан , у писаној изјави за Окезоне Среда ( 12/18/2013 ) .

Истраживање је обухватило у програм студентског стваралаштва ( ПКМ ) је 30 одсто етанол екстракт црвене са приносом Бетел листа и укупних флавоноида нивоима већим од екстракта вода црвеног Бетел листа . То је зато што је у стању да етанол привуче више биоактивност једињења садржаних у црвеном Бетел лист .

Међутим ,број предвиђених молекулске тежине , као флавоноида у екстрактима више воде него етанол екстракта 30 процената . Антиканцерогено деловање има највећу инхибицију наћи у 30 одсто етанола екстракта .

" Закључујемо да су најбољи екстракти који се инхибирају раст ћелија рака је 30 одсто етанол екстракт црвеног Бетел листа Међутим и даље треба да се уради у циљу добијања даље пречишћавање чистих једињења која функционишу као антитуморски црвене Бетел лист . ", Додао је он .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar